Waarom mensen depressief en angstig worden in het voorjaar

Door verandering zelfs de goede en gezonde verandering komt er een element van angst kijken. Hormonen hebben invloed op je humeur en het mengen van herinneringen en verlangens kan een gevaarlijke activiteit zijn. daarnaast hebben veel mensen last van allergieën. .

Waarom kan goed weer slechte stemmingen veroorzaken?

Verandering.

Om te beginnen, het is verandering. Hoewel sommige mensen op een onvaste ondergrond gedijen, vrezen de meesten van ons elke beweging. Alle veranderingen - zelfs de goede en gezonde verandering die we nodig hebben en nastreven - brengen een element van angst met zich mee. Dat is vooral het geval voor zeer gevoelige mensen onder ons die gemakkelijk vatbaar zijn voor angst en depressie.

Hormonen.

Net zoals het gebrek aan zonlicht de hersenniveaus van bepaalde stemming regulerende chemicaliën, zoals het hormoon melatonine, in november kan veranderen, raken dezelfde humeurige chemicaliën en hun boodschappers in de war als het licht uitkomt in de lente.

In feite ervaart tien procent van de mensen met seizoensgebonden affectieve stoornis symptomen in omgekeerde volgorde: zodra het weer warm wordt, worden ze melancholisch. Elke verschuiving in ons circadiaanse ritme - een cyclus van 24 uur die ons lichaam vertelt wanneer we moeten slapen, eten, werken en een telefoontje van onze ouders moeten maken - kan gevoelens van angst opwekken.

Het mengen van herinneringen en verlangens, kan een gevaarlijke activiteit zijn. Ik denk dat we dat in april doen omdat de lentemaanden zoveel mijlpalen bevatten, zoals diploma-uitreikingen en bruiloften. We kijken terug met nostalgie of spijt of met onvervulde dromen en verlangens. Dit seizoen van wedergeboorte prikkelt ons om in beweging te blijven ... misschien te snel. Misschien zijn we nog niet klaar.

Lazy winter

Om te kunnen oogsten moet je eerst zaaien. Veel mensen hebben het gevoel dat ze niet alles uit het werk hebben gehaald, te weinig hebben geïnvesteerd in zichzelf. De opleiding hebben laten versloffen. Of simpelweg last van teveel winter kilo’s. Zorgen maken over het feit dat ze straks in zwembroek of bikini gezien worden.

Allergieën en toxines.

Vroeger dacht ik dat ik niet last had van lente allergie omdat mijn symptomen geen sniffles en paarse ogen inhielden. Echter er zijn verschillende soorten allergieën welke effect hebben met je humeur. Als u gevoelig bent voor milieu toxines - en de meesten van ons zijn - kunt u in het voorjaar heel wat moeilijker zijn omdat de blazende wind en de warmere temperaturen een ton irriterende stoffen kunnen veroorzaken die op hun beurt een ontsteking in uw hersenen kunnen veroorzaken. en slechte stemmingen.