Over ons

Psycholooglijn is opgericht door een aantal ondernemers met ervaring op het gebied van internetmarketing. Ondernemers die denken in oplossingen en niet in problemen. Wij vinden het verschrikkelijk om te horen dat als je mentale problemen hebt, je weken zo niet maanden moeten wachten tot je geholpen wordt. Tel daar bij op dat er gek genoeg voldoende psychologen nog werk zoeken(!). Toen wij hoorden van de wachttijden in de zorg dachten wij: daar moet een oplossing voor zijn!

Want dat is waar wij goed in zijn, vraag en aanbod aan elkaar koppelen en tot een oplossing komen. Voorbeelden hiervan zijn onze vorige bedrijven: Tjingo voor het eenvoudiger maken van het zoeken van vakanties en loodgieter.nl voor het eenvoudig vinden van een loodgieter.

Deze en de andere websites hebben 1 ding gemeen: het makkelijker en voordeliger maken van een service. Psycholooglijn is dus ontstaan om er voor te zorgen dat de druk op de GGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg) afneemt en de kostbare uren van psychologen maximaal benut worden.

Psychologen kunnen middels psycholooglijn.nl eenvoudig niet gebruikte uren, uitgevallen uren of uit- geroosterde uren vullen door in te loggen op ons systeem en voor klanten met klachten bereikbaar te zijn. Zo worden de agenda’s van de psychologen maximaal benut.

Ook bieden wij gediplomeerde psychologen die geen baan kunnen vinden (bijv omdat de praktijken vol zitten/ geen vacatures hebben) een ideale mogelijkheid om aan de slag te gaan.

Zijn wij dan een idealistische instelling of een goed doel? Nee, dat zijn wij niet. Maar ongeveer 90% van de opbrengsten gaan op aan kosten (psychologen, kosten telefoonnummer etc). Wij vinden het echter van groot belang dat iedereen de zorg krijgt die het verdient en dat iedereen toegang heeft tot een psycholoog voor een betaalbare en eerlijke prijs. Uiteindelijk zal er dan voor psycholooglijn ook nog een bedrag overblijven. Dat willen wij gebruiken om tot nog betere dienstverlening te komen.

Onze missie

Betaalbare geestelijke gezondheidszorg voor iedereen. Tevens het zo spoedig mogelijk helpen van consumenten met psychische klachten. Louter en uitsluitend door goedgekeurde psychologen, ten einde de wachttijden in de GGZ te verlagen en terug te dringen. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat mensen anoniem gebruik moeten kunnen maken van de diensten van een psycholoog.

Onze visie

Het blijven innoveren middels techniek om de weg tussen psycholoog en consument zo kort en eenvoudig mogelijk te maken. Uiteindelijk geen wachttijden meer in de psychische zorg!

Onze doelstellingen

Meer erkenning krijgen voor psychologische hulp via de telefoon. Tevens zorgverzekeraars aansluiten die de psychologische hulp per telefoon erkennen en vergoeden. Volledige bezetting van het arbeidspotentieel van de GGZ en het flexibiliseren van de manier van arbeidsinzet van psychologen.