Wat kost de psycholooglijn?

€1 per minuut, dat klinkt duur. En wij beseffen ons ook goed dat best veel geld is. Echter, waar een gemiddelde psycholoog al snel een tarief rekent van €90-€120 per uur en ook per uur een gesprek inboekt, betaalt u via de psycholooglijn aantoonbaar minder. Voor dat zelfde uur betaalt u bij ons €60. Immers wij vragen €1 per minuut. En zeg nou zelf, wat is €60 voor een uur psychologische hulp waardoor u beter in uw vel zit?

Eigenlijk betaalt u zelfs per seconde. Want tot op de seconde af kunt u uw gesprek beëindigen wanneer u wilt en dat is ook precies wat u afrekent. Of u nu 3 minuten en 10 seconden aan de telefoon bent of 1 uur 34 minuten en 2 seconden, u betaalt op de seconde af. Voordeel is ook dat u niet direct hoeft te betalen, maar u het exacte bedrag aan het einde van de maand op uw telefoonfactuur ziet staan.

U kunt bellen zolang u nodig acht, dus geen afspraken van exact een uur, maar echte hulp zolang u het nodig heeft.

Worden de kosten van psycholooglijn verzekerd door de zorgverzekeraar?

Niet dat wij weten. Wij zullen echter zo spoedig mogelijk contact gaan zoeken met zorgverzekeraars om te kijken of wij erkend kunnen worden. U belt immers met een gediplomeerde psycholoog. Dus gaat u er bij voorbaat van uit dat het niet vergoed wordt. Wij adviseren u echter wel om het te proberen te declareren. Voor een zorgverzekeraar is het namelijk ook tot op de seconde af te zien hoe lang de behandeling heeft gekost en ook scherp qua inkoop omdat onze tarieven lager zijn dan die van de gemiddelde psycholoog.