Er is veel psychologische kennis over eten en diëten die nauwelijks in de praktijk wordt toegepast. Hierdoor blijven heel veel mensen onnodig worstelen met hun probleem. Als mensen willen afvallen, wordt steevast aangeraden anders te eten en meer te bewegen. Er zijn technieken ontwikkeld om dit probleem aan te pakken.

Bij het aanpakken van een eetverslaving is het daarom erg belangrijk om niet alleen te kijken naar wat iemand eet, maar vooral ook waaróm. In principe kan je alles eten, het gaat er vooral om de mate waarin dit gebeurd. Zodra de psycholoog een beeld heeft van jouw verhaal, zoals met welke vragen jij zit en welke doelen je stelt Zal er een behandelplan worden opgesteld

Het kennismakingsgesprek

Er zijn verschillende dieetpsychologen.

Wanneer je een psycholoog gekozen hebt die je aanspreekt, kan je deze direct bellen door te gebruik te maken van het keuzemenu. Elke psycholoog heeft zijn eigen doorkiesnummer. Deze staat direct onder de foto. De psycholoog zal van te voren dit traject met je doornemen.

Samen stellen jullie een hulpvraag op, en stel je een doel. Wat wil je bereiken?

Coaching en Therapie kunnen jou helpen met het verbeteren van je concentratie en het terugwinnen van je zelfvertrouwen

Herken je een of meerdere situaties?

  • Sterke toename in gewicht
  • Gewicht neemt snel af (er mager uitzien)
  • Gewichtsschommelingen
  • Niet meer samen kunnen eten.
  • Dwangmatig gaan sporten
  • Kieskeurig zijn met eten (bepaald voedsel ineens niet meer eten, of maaltijden gaan overslaan
  • Rigoureus lijnen.
  • Eetbuien hebben. Niet meer kunnen stoppen met eten.

Dan raden we aan om contact op te nemen.

Zodra de psycholoog een beeld heeft van jouw verhaal, zoals met welke vragen jij zit en welke doelen je stelt. Zal hij zijn werkwijze toelichten, en zich voorstellen als persoon.

Zodra er een klik is tussen jou en de psycholoog kan er een sterke vertrouwensband ontstaan. Dit is belangrijk voor het behandeltraject. Als het goed voelt vervolgen jullie de therapie. Vanaf nu starten jullie de sessie. Bij zingevingsproblemen is het ook mogelijk om van tijd tot tijd even in te bellen. Een kennismakingsgesprek telefonisch duurt vaak een stuk korter (30 minuten) terwijl een afspraak bij de psychologenpraktijk vaak even lang duurt als een gewone sessie (gemiddeld 1u of 1u30) Een telefonische sessie is ook veel intensiever. Het is makkelijker om tot de kern te komen. Het voordeel is daarbij dat je het gesprek gewoon vanuit thuis kan voeren.

Het is ook mogelijk om van tijd tot tijd contact op te nemen, bijvoorbeeld wanneer eten problemen veroorzaken.