Iedereen heeft is weleens moe of heeft last van stress dit is normaal. Bij een Burn-out is de accu helemaal leeg. Hierdoor kun je een prikkelbare, cynische houding tegenover collega's en de mensen om je heen hebben. Dat alles kan maken dat je op je werk minder goed presteert en je gaat twijfelen aan je eigen kunnen.

Zodra een burn-out je leven overneemt is het verstandig om telefonische hulp in te schakelen.

Schakel telefonische hulp in bij een burn-out, last van vermoeidheid, slapeloosheid, heb je last van lichamelijke pijnen, verteringsproblemen en een slechte eetlust? Dan ben je vatbaarder voor ziektes. De psycholoog kan je helpen om weer balans te vinden.

Lees alles over Burn-out https://psycholooglijn.nl/klachten/burn-out

Herken je jezelf in deze situatie

Lichamelijke symptomen burn-out:

· Vermoeidheid

· Slapeloosheid

· Het ervaren van specifieke stress symptomen

· Lichamelijke pijnen

· Verteringsproblemen en slechte eetlust

· Vatbaarder voor ziektes

Psychische symptomen burn-out:

· Uitputting en een opgebrand gevoel

· Concentratieproblemen

· Aanhoudende sfeer van irritatie

· Depressieve en angst symptomen

· Geheugenproblemen

· Laag zelfbeeld

Gedragssymptomen burn-out:

· Minder presteren en meer fouten maken

· Sociale contacten steeds meer uit de weg gaan

· Afhankelijkheid van middelen

Dan is het verstandig om telefonische hulp in te schakelen.

Het kennismakingsgesprek

Er zijn verschillende psychologen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van de burn-out. Wanneer je een psycholoog gekozen hebt die je aanspreekt, kan je deze direct bellen door te gebruik te maken van het keuzemenu. Elke psycholoog heeft zijn eigen doorkiesnummer. Deze staat direct onder de foto. De psycholoog zal door vragen te stellen erachter komen hoe de burn-out is ontstaan. En vervolgens diagnose opstellen. Nadat jullie kennis hebben gemaakt, bepaal je zelf of je het behandeltraject in wil gaan. De psycholoog zal van te voren dit traject met je doornemen.

Samen stellen jullie een hulpvraag op, en stel je een doel. Wat wil je bereiken?

Coaching en Therapie kunnen jou helpen met het verbeteren van je angsten en het terugwinnen van je zelfvertrouwen.

Zodra de psycholoog een beeld heeft van jouw verhaal, zoals met welke vragen jij zit en welke doelen je stelt. Zal hij zijn werkwijze toelichten, en zich voorstellen als persoon.

Zodra er een klik is tussen jou en de psycholoog kan er een sterke vertrouwensband ontstaan. Dit is belangrijk voor het behandeltraject. Als het goed voelt vervolgen jullie de therapie. Vanaf nu starten jullie de sessie.

Een kennismakingsgesprek telefonisch duurt vaak een stuk korter (30 minuten) terwijl een afspraak bij de psychologenpraktijk vaak even lang duurt als een gewone sessie (gemiddeld 1u of 1u30) Een telefonische sessie is ook veel intensiever. Het is makkelijker om tot de kern te komen. Het voordeel is daarbij dat je het gesprek gewoon vanuit thuis kan voeren.

Wat doet een psycholoog?

Tijdens vervolg sessies ga je dieper in op het ontstaan van de burn-out.

De psycholoog helpt jou om op een draagbare manier emoties te voelen, inzicht en te krijgen, en naar jezelf leren kijken. Samen ga je op zoek naar achterliggende emoties, terugkerende patronen en uiteraard naar oplossingen om je beter te voelen.

Hoeveel sessies?

Het is moeilijk vooraf te bepalen hoeveel sessies nodig zijn. Dat is afhankelijk de intensiteit, en de regelmaat van afspraken. Vaak begin je het effect te voelen na een aantal sessies. Het is niet de bedoeling dat je afhankelijk wordt van de psycholoog of de therapie om je goed te voelen. Bespreek dit met de psycholoog.

Ga door met je leven

Je hebt nu nieuwe inzichten en handvatten om je leven weer terug in handen te nemen. Nu je je weer beter voelt, is het een kwestie van evenwicht bewaren. Herken symptomen van een burn-out. Hoewel je je nu weer goed voelt, is het verstandig om af en toe contact te blijven houden met de psycholoog.

Jouw geluk en gezondheid komen op de eerste plaats!