Iedereen gedraagt zich wel eens anders, dit is normaal. Maar als persoonlijkheidsproblemen je leven overneemt is het verstandig om telefonische hulp in te schakelen.

Telefonische hulplijn bij persoonlijkheidsproblemen zoals Vermijdende-afhankelijke-dwangmatige-borderline-antisociale-histrionische-narcistische-paranoïde-schizoïde-schizotypische-persoonlijkheidsstoornis. Direct de juiste psycholoog aan de lijn. Stel samen een behandelplan op. Mensen met persoonlijkheidsproblematiek hebben een star patroon van denken, voelen en handelen. Deze karaktertrekken ontstaan vaak al op jonge leeftijd. Mensen met persoonlijkheidsproblematiek lopen vaak persoonlijk en/of sociaal vast door de manier waarop zij omgaan met zichzelf en anderen.

Herken je jezelf in deze situatie

Zodra je in staat bent om je gedrag aan te passen op een gewenste manier aan de situatie of omstandigheden, waarin je tevreden bent over jezelf en goed kan functioneren binnen deze omgeving praat je over een gezonde persoonlijkheid.

Of

Wanneer persoonlijkheidstrekken zoals bindingsangst, jaloezie, gevoeligheid voor kritiek, impulsiviteit, afhankelijkheid, perfectionisme, verlegenheid etc ervoor zorgt dat het je niet meer lukt om je aan te passen praten we over een persoonlijkheidsproblematiek. Mensen met persoonlijkheidsstoornis hebben het vaak lastig in contact met andere, dit gebeurd niet alleen in een relationele sfeer, maar ook op werk of in hun sociale leven.

Dan is het verstandig om telefonische hulp in te schakelen.

Het kennismakingsgesprek

Er zijn verschillende psychologen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van persoonlijkheidsproblemen.. Wanneer je een psycholoog gekozen hebt die je aanspreekt, kan je deze direct bellen door te gebruik te maken van het keuzemenu. Elke psycholoog heeft zijn eigen doorkiesnummer. Deze staat direct onder de foto. De psycholoog zal door vragen te stellen erachter komen hoe de persoonlijkheidsproblemen zijn ontstaan. En vervolgens diagnose opstellen. Nadat jullie kennis hebben gemaakt, bepaal je zelf of je het behandeltraject in wil gaan. De psycholoog zal van te voren dit traject met je doornemen.

Samen stellen jullie een hulpvraag op, en stel je een doel. Wat wil je bereiken?

Coaching en Therapie kunnen jou helpen met het verbeteren van je angsten en het terugwinnen van het balans van jouw zelfvertrouwen.

Welke persoonlijkheidsproblemen zijn er:

  • paranoïde-persoonlijkheidsstoornis
  • schizoïde-persoonlijkheidsstoornis
  • schizotypische-persoonlijkheidsstoornis

Bij bovenstaande symptomen kunnen mensen vaak vreemd en apart overkomen. Ze leven vaak geïsoleerd en alleen en hebben weinig contact met andere.

  • borderline-persoonlijkheidsstoornis
  • antisociale-persoonlijkheidsstoornis
  • histrionische-persoonlijkheidsstoornis
  • narcistische-persoonlijkheidsstoornis

Hierbij zijn mensen impulsief, en vinden het moeilijk om met hun emoties om te gaan.

  • vermijdende-persoonlijkheidsstoornis
  • afhankelijke-persoonlijkheidsstoornis
  • dwangmatige-persoonlijkheidsstoornis

Ze vermijden conflictsituaties, hebben moeite om op eigen benen te staan. Bang om relaties aan te gaan, of juist mensen verliezen.

Symptomen persoonlijkheidsproblemen

Zodra de psycholoog een beeld heeft van jouw verhaal, zoals met welke vragen jij zit en welke doelen je stelt. Zal hij zijn werkwijze toelichten, en zich voorstellen als persoon.

Zodra er een klik is tussen jou en de psycholoog kan er een sterke vertrouwensband ontstaan. Dit is belangrijk voor het behandeltraject. Als het goed voelt vervolgen jullie de therapie. Vanaf nu starten jullie de sessie.

Een kennismakingsgesprek telefonisch duurt vaak een stuk korter (30 minuten) terwijl een afspraak bij de psychologenpraktijk vaak even lang duurt als een gewone sessie (gemiddeld 1u of 1u30) Een telefonische sessie is ook veel intensiever. Het is makkelijker om tot de kern te komen. Het voordeel is daarbij dat je het gesprek gewoon vanuit thuis kan voeren.

Wat doet een psycholoog?

Tijdens vervolg sessies ga je dieper in op het ontstaan van de persoonlijkheidsproblemen.

De psycholoog helpt jou om op een draagbare manier emoties te voelen, inzicht en te krijgen, en naar jezelf leren kijken. Samen ga je op zoek naar achterliggende emoties, terugkerende patronen en uiteraard naar oplossingen om je beter te voelen.

Hoeveel sessies?

Het is moeilijk vooraf te bepalen hoeveel sessies nodig zijn. Dat is afhankelijk de intensiteit, en de regelmaat van afspraken. Vaak begin je het effect te voelen na een aantal sessies. Het is niet de bedoeling dat je afhankelijk wordt van de psycholoog of de therapie om je goed te voelen. Bespreek dit met de psycholoog.

Ga door met je leven

Je hebt nu nieuwe inzichten en handvatten om je leven weer terug in handen te nemen. Nu je je weer beter voelt, is het een kwestie van evenwicht bewaren. Herken symptomen van de persoonlijkheidsproblemen. Hoewel je je nu weer goed voelt, is het verstandig om af en toe contact te blijven houden met de psycholoog.

Jouw geluk en gezondheid komen op de eerste plaats!