Corona-virus en praten er over met een psycholoog

Corona-virus –Klachten en wat kan een psycholoog voor jou betekenen?

Eenzaamheid, angst, verveling, isolement, zingevingsproblematiek zijn zomaar een paar voorbeelden waar mensen komende weken last van kunnen hebben of gaan krijgen. Het Corona-virus zorgt er voor dat veel mensen komende drie weken, en misschien wel langer, aan huis gekluisterd zullen zijn. Wanneer mensen de tijd krijgen om na te gaan denken over situaties waar ze dan in verkeren kunnen andere gedachten een rol gaan spelen. Op deze momenten kan het wenselijk zijn om hier eens met een professional over te praten. Waar moet je dan aan denken?

Je voelt je eenzaam

Je eenzaam voelen is doodnormaal wanneer je je voor langere tijd niet onder andere mensen kunt begeven. Ook al is het maar tijdelijk, het gevoel van eenzaamheid is nooit fijn. In dit soort gevallen kan het helpen om eens contact te zoeken met iemand die je hier doorheen kan helpen.

Angst

Normaal gesproken ben je misschien niet iemand die snel bang raakt. Of juist wel. Het Corona-virus kan voor nieuwe angsten zorgen. Angsten die je misschien nooit gekend hebt. Het is altijd goed om over je angsten te praten. Misschien kun je het na zo’n gesprek relativeren of er met enkele tips en tricks beter mee om kunnen gaan. Je kunt ons gerust bellen voor hulp. Een psycholoog kan u vaak beter leren omgaan met uw angsten.

Verveling

In eerste instantie lijkt het wel fijn, even een paar dagen thuis. Even lekker die achterstallige klusjes wegwerken, die volle kast eens opruimen, super! Maar op een gegeven moment slaat de verveling toe. Je weet niet meer wat te doen. En omdat je contact met andere mensen zoveel mogelijk moet vermijden kun je ook niet zo veel doen. Hoe ga je daar mee om?

Isolement

De muren komen op je af, je voelt je opgesloten, verlaten en alleen. Hoe ga je om met die eenzaamheid? Een van de psychologen van psycholooglijn kan je door deze crisis helpen. Je staat er immers echt niet alleen voor! Zingevingsproblemen Ook zingevingsproblemen kunnen in zulke situaties voorkomen. Waarom krijgt iemand anders het corona-virus wel en ik niet? Hoe moet ik hier mee omgaan? Zomaar vragen die ineens op kunnen komen. Laat een psycholoog je met dit soort vragen helpen, want het leven heeft echt wel zin! Ook voor andere problemen die het corona-virus met zich mee brengt heeft het wel degelijk zin om hier met een psycholoog over te praten. Anoniem of niet, je zit al snel lekkerder in je vel met de psycholooglijn!

Meer artikelen op andere websites:

[https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-psychologie-van-thuisblijven-dit-doet-sociale-isolatie-met-ons~be4aecaf]

[https://www.destentor.nl/apeldoorn/angst-om-corona-drijft-mensen-tot-onverstandig-gedrag-hoe-je-dat-verandert-tip-psycholoog-stel-jezelf-eerst-deze-3-vragen~a19ab5df/]