Er zijn ruim 500 huisartsen in Amsterdam bekend bij Psycholooglijn, voor een verwijzing van de huisarts naar een psycholoog dien je eerst een afspraak te maken. Voor een GZ psycholoog zijn de wachttijden in Amsterdam opgelopen tot ruim 8 weken.

Wanneer je direct telefonische hulp wil hebben van een psycholoog uit Amsterdam is het mogelijk om te bellen met de Psycholooglijn. Veel voorkomende klachten zijn Depressie, Angst, Stress, Verslaving, Slaapproblemen, Trauma, en PTTS. Straatvrees komt minder vaak voor in Amsterdam. Relatieproblemen juist weer wel.

Met ruim 240 psychologen in Amsterdam is dit de stad met de meeste psychologen uit Nederland.

Bel 0909-1400 voor telefonische hulp veen psycholoog uit Amsterdam. Kosten van dit gesprek zijn €1 per minuut.

Psycholooglijn biedt hulp bij: ADHD, Angst-en paniekaanvallen, Assertiviteit, Autisme ,Bindingsangst, Burn-out, Chronische vermoeidheidssyndroom, Concentratieproblemen, Depressie, Depressie en Neerslachtig, Dwanggedachten en dwanghandelingen, Eetstoornissen, Herfstdepressie, Kraamtranen en babyblues, Lege nest syndroom, Lichaam en psyche, Negatief zelfbeeld, Persoonlijkheidsproblemen, PTSS, Postnatale depressie Relatieproblemen, Rouw en verliesverwerking, Sexting, Seksuele problemen, Slaapproblemen, Straatvrees, Verslavingsproblematiek, Zingevingsproblemen

In de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam staan hulpverleners 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat om eerste hulp te bieden aan mensen met (zeer) ernstige psychosociale problematiek of psychopathologie, al dan niet in combinatie met verslavingsproblematiek.

Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam

1e Constantijn Huygenstraat 38

1054 BR Amsterdam

telefoon (020) 523 54 33

Psycholooglijn.nl

De beschikbare psychologen staan online.

Voor telefonische hulp is het niet nodig dat de psycholoog uit Amsterdam komt. Veel belangrijker is dat je een klik hebt met de psycholoog, zodat er een vertrouwensband ontstaat. Dit is belangrijk voor het behandeltraject.

Het kennismakingsgesprek

Wanneer je belt met Psycholooglijn krijg je direct een psycholoog aan de lijn.

Er volgt een kort kennismakingsgesprek, waarbij jezelf bepaald of jullie verder het behandeltraject ingaan.Dit gesprek heeft als doel om samen te kijken of de psycholoog iets voor je kan betekenen.

Samen stellen jullie een hulpvraag op, en stel je een doel. Wat wil je bereiken?

Coaching en Therapie kunnen jou helpen met uiteenlopende klachten, zowel emotioneel, psychisch als lichamelijk.
Maak van te voren een keuze van psycholoog die jouw klacht behandelt. Zodra de psycholoog een beeld heeft van jouw verhaal, zoals met welke vragen jij zit en welke doelen je stelt. Zal hij zijn werkwijze toelichten, en zich voorstellen als persoon. Als het goed voelt vervolgen jullie de therapie. Vanaf nu starten jullie de sessie.

Duur kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek telefonisch duurt vaak een stuk korter (30 minuten) terwijl een afspraak bij de psychologenpraktijk vaak even lang duurt als een gewone sessie (gemiddeld 1u of 1u30) Een telefonische sessie is ook veel intensiever. Het is makkelijker om tot de kern te komen.

Lees verder behandelplan en de werking

Huisartsenpost Amsterdam

Bezoekadres hoofdkantoor (niet voor patiënten)

Huisartsenposten Amsterdam

Hoogte Kadijk 143-C

1018 BH Amsterdam

Telefoon patiënten: 088 00 30 600

Telefoon kantoor: 020 - 34 45 377 (niet voor patiënten)

Crisislijn

Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met onze deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. Verder vragen we geen informatie van je. Bel dan 113 of bezoek www.113.nl